kalam pembuka bicara

Sunday, July 25, 2010

Ya Rasulullah



Ya Rasulullah

Seharum mekar bauan kasturi,
wajahnya indah terpancar seri,
Seisi Alam menjadi saksi,
lahirmu kedunia pelengkap misi.

tingkah tuturnya bagaikan keramat,
hala jalannya bertunjang kiblah,
nur syafaat seluruh ummat,,
memancar indah lembayung hikmah

dalam ketegasannya ada kelembutan,
indahnya bibir melirikan senyuman,
santun budimu menjadi tauladan,
menjadikan mu sebaik kejadian

tika saat ajal menanti,
bibirmu basah menyebut ummati,
seluruh alam seakan suram,
perginya seorang pejuang islam.

lirik : Bro dwanz n me
lagu : ???(huhu)

p/s : syukran to bro dwanz coz sudi subangkan idea untuk lirik ni...lirik tak lengkap lg..so sape ade idea..curah2kan la ye...ana mengalu2kan sesiapa sahaja..sekadar selingan .

2 comments:

atikahtarmizi said...

utk 1st rangkap tu..mcm pelik sikit yg part 'nya' tu. "wajah'nya' indah terpancar seri" sebab ayat yg bawah tu pulak gune 'mu'. "lahir'mu' kedunia pelengkap misi"

same goes to rangkap2 seterusnya. mcm tak standardize,,kjp gune "mu", kjp gune "nya"

pndai btol komen2 org ni. huhu..ni dari sudut pandangan org yg xpndai berpuitis.

maaf in advance kalau komen ni salah.

Seindah CiptaanNya said...

huhu...syukran2..
ana ni pun bukanlah pandai buat lrik pun..
juz suka2 je...mayB ada bende ana tak perasan..
ana pn perlukan org2 untuk komen..so tak jadi maslah pn..huhu..insyaAllah..ana akan cuba perbaiki dari semasa kesemasa...lirik ni juz buat spontan..ana berbalas ala2 'pantun' la dgn sahabat ana tu...lirik kuar tang2 tu jgk..huhu

Post a Comment