kalam pembuka bicara

Sunday, December 5, 2010

Kem di bawah naungan Al Quran anjuran Maahad Tahfiz Al Furqan

Assalamualaikum..

alhamdulillah..selesai sudah tugas ana menjadi seorang fasilitator untuk kem tahfiz ini...
sbnrnye,..ana tak nk pergi krn bile dgr name kem tahfiz ni...rasenye ana blum layak lg untuk menjadi fasi dan jauh sekali mampu untuk memberi yg terbaik..tetapi setelah diterangkan dan dipujuk oleh sahabat ana khairul amirul(pioi)..ana akur dan redha mungkin ini adalah peluang yg terhidang untuk ana merasai pengalaman....

alhamdulillah...selama 2 minggu ana berada disana..bermacam2 pengalaman pahit manis dirasai,
byk kenangan manis yg tak dpt dilupakan semasa disana...firstly,belajar cara hidup bdk2 tahfiz..bgn seawal jam 4 pg untuk qiam,solat dhuha, n then mula kelas saba' dan ptgnye kelas pra saba'...huhu..mmg best..secara jujurnya..hari pertama n kedua mmg agak janggal sket..coz,tp lama kelamaan...diri ini boleh biasekan..dgn telatah peserta2 kem ni..mmg tak boleh dilupakan..hehe,

tp bukan mudah untuk menjadi fasi bg peserta2 yg mmg semuanya adalah bdk2...yg plng tinggi pn tingkatan 2..so kami la menjadi mak dan ayah sementara selama 2 minggu mereka disini...plng berat skali adalah...nk kejutkan mereka bgn untuk qiamulail...mereka kene bgn pkl 4..tp kami kene bgn awal dr mereka..dan plng awal kami tidur adalah pkl 12..huhu..
brape jam je rehat..tp itu bkn menjadi masalah pn bg ana..ia adalah suatu pengalamn yg tak dpt dilupakan..huhu..

insyaAllah akan diupload gambar2 sepanjang aktiviti disane nnt...

6 comments:

atikahtarmizi said...

assalamualaikum.
dah lame xsinggah blog nta ni. almaklumla..bz.

nway, tahniah diucapkan kerana berjaya menjadi slh seorang fasi utk prgm ni. jadi fasi ni blh mematangkan kita sbnanye.
ape2 pn yg penting adalah qudwah. =)

Seindah CiptaanNya said...

wa'alaikumussalam..
huhu..xpe2...biase la,org dah final year..mesti BZ..

syukran ya ukhti...
btol tu ukhti...pogram2 mcm ni sbnrnye byk manfaatnye...jd kite kene gune peluang yg ade ni sebaiknya...

atikahtarmizi said...

nope! correction: penultimate year. blm final lg. kalo final lg bz kot.

emm..ssuatu program tu mmg byk manfaatnya kalo tujuannya jelas. dan bertambah manfaatnya lagi bila ianya berunsur zikrullah.

kalo ada peluang join la lg.ajak ana. ngehehehe

Seindah CiptaanNya said...

huhu...ok2...penultimate year...hehe

InsyaAllah...kalau ade lg...tidak lain lg ana akan inform kat enti..but enti kene get ready la..
slalunya pogram ni berjalan dlm mase 1 or 2 weeks..so..takut jd homesick je nnt.,,hhee

atikahtarmizi said...

erk?? 1 or 2 week? lamenyeeeee...

nta kne bgta awal2 la kalo cmtu. kalo main terjah je mmg ana xdpt nk nolong la.heehe.

Seindah CiptaanNya said...

hahaha..k2...

salah ana terjah enti time tu..hahaha..
bkn ape...planning last minit ni la maslahnye..
but overall sume berjalan dgn lancar..alhamdulillah...

Post a Comment